top of page
Search

Perisian Photogrammetry Pemetaan Udara

Updated: Sep 6, 2019


Kami telah menerima banyak pertanyaan mengenai perisian untuk pemetaan udara. Buat rujukan anda, kebanyakan pembekal perisian menyediakan versi percuma atau tempoh penilaian percuma, yang membolehkan anda mencuba perisian terlebih dahulu sebelum sebarang pembelian untuk membandingkan pelbagai pilihan di pasaran dan memilih perisian terbaik yang memenuhi keperluan anda. Banyak syarikat perisian photogrametri, juga menyediakan “hosting” di cloud atau data pergudangan peta dan model 3D . Perisian fotogrametri boleh membuat fail yang besar, bergantung kepada bilangan imej dan resolusi imej.

Dengan menggunakan perisian pemetaan udara dan sedikit amalan, peta udara yang berkualiti tinggi boleh dibuat oleh mana-mana juruterbang dron yang kompeten. Ini boleh digunakan oleh beberapa industri, termasuk pembinaan, ukur, perlombongan, pemeriksaan bangunan, hutan, dan pertanian. Peta yang dibuat akan membolehkan petani untuk merancang lebih baik rotasi tanaman, membolehkan syarikat insurans menilai kerosakan kepada bangunan tanpa membahayakan nyawa, membolehkan syarikat pengurusan hutan memantau penentuan mahkota pokok dan membantu arkitek untuk membuat peta 3D yang tepat dari topografi tapak untuk pertimbangan perancangan .


Seperti yang dapat anda lihat, pengguna dimanjakan untuk dipilih apabila memilih pemetaan udara pemetaan udara yang berkualiti tinggi. Bergantung kepada keperluan dan belanjawan anda, akan ada penyelesaian di luar sana untuk anda. Paling penting, kita perlu bermula dengan mengetahui data dan output yang anda cari dan mengembangkan kemahiran yang anda perlukan untuk mengumpul, menganalisis dan mengeksport data pemetaan dengan berkesan.


Comments


bottom of page