top of page
Search

5 Cara Dron Menjimatkan Wang Perniagaan Pembinaan Anda

Updated: Sep 6, 2019

Dron semakin popular dalam industri pembinaan. Artikel ini membezakan 5 bidang pembinaan yang mendapat manfaat daripada dron, menyediakan alternatif yang lebih murah daripada kaedah tradisional.


Survei Tanah lebih mudah dan lebih cepat

Dron membolehkan tinjauan tanah selesai dengan lebih cepat dan lebih mudah dari sebelumnya. Daripada mempunyai pekerja di lapangan selama beberapa hari pada satu masa, tinjauan tanah sekarang boleh dilakukan dalam beberapa jam sahaja. Dron telah membuat proses ini lebih mudah, membolehkan anda berada dalam kedudukan yang sama semasa mengendalikan dron. Tinjauan tanah untuk bangunan, jalan dan jambatan boleh mendapat manfaat daripada dron. Dengan pesawat, syarikat boleh memperuntukkan sumber yang kurang untuk tinjauan tanah, dan akhirnya menjimatkan masa dan wang mereka.


Memperoleh Data Seketika

Drons dapat memberi keputusan dengan segera. Proses dalam pembinaan biasanya manual, ditulis tangan dan boleh mengambil masa beberapa hari atau minggu untuk mengumpulkan dan menganalisis data. Dengan dron, maklumat video boleh diselaraskan, menyediakan perniagaan dengan data sebaik sahaja ia ditangkap. Sama ada pemeriksaan biasa, pemeriksaan keselamatan, atau laporan kemajuan, dron boleh memindahkan data serta-merta yang boleh digunakan oleh perniagaan anda untuk bertindak cepat.


Langkah berjaga-jaga keselamatan yang lebih baik

Membina pencakar langit, jalan raya dan jambatan boleh menjadi usaha yang amat berbahaya. Dron boleh digunakan untuk menilai perangkap keselamatan yang mungkin wujud sepanjang tapak pembinaan. Jika penyelia-penyelia penganjur atau pengawal tapak terbeban menghantar kru ke bahagian tertentu dari tempat kerja, mempunyai pemeriksaan dron dapat membantu mencegah kemalangan.


Video Dron dan Fotografi untuk Pemasaran

Oleh kerana tawaran untuk projek menjadi semakin sukar, dapatkan persaingan dengan memperkenalkan lebih banyak video di laman web syarikat dan media sosial anda. Video adalah alat pemasaran yang sangat kuat, tetapi dengan dron sekarang, ia telah menjadi alternatif kos efektif. Kamera yang dipasang boleh digunakan untuk melambatkan masa video yang mendokumentasikan kemajuan setiap projek. Selain itu, dron boleh digunakan untuk memberikan prospek dan pelanggan anda dengan video yang memberikan kemajuan masa nyata.


Tetap Up-to-Date dengan Kebolehlihatan Masa Nyata

Keupayaan untuk memantau beberapa tempat kerja dalam masa yang singkat amat bermanfaat bagi pengurus projek. Mengendalikan pelbagai pekerjaan sekaligus boleh menjadi sangat tertekan, dan sering kali tidak cukup masa diberikan kepada setiap projek. Dengan dron, pengurus projek dapat melihat sekilas bagaimana semua pekerjaan mereka lakukan, dalam masa nyata. Daripada melawat secara fisik setiap 'jobsite', pengurus projek boleh mempunyai cara yang lebih mudah untuk mengawasi semua yang sedang terjadi. Drons menyediakan maklumat terkini, yang membantu meningkatkan keterlihatan keseluruhan. Kos perjalanan juga boleh dielakkan bersama dengan masa yang dihabiskan di setiap jobsite, menjadikan dron aset yang sangat berharga bagi mana-mana syarikat pembinaan.


Hubungi Drone Academy Asia hari ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Drons dan cara untuk mengintegrasikan mereka ke dalam perniagaan pembinaan anda.Comentarios


bottom of page